Overig

Dé trend: zwarte jaloezieën

Zwarte jaloezieën zijn dé trend van de afgelopen jaren. Ze geven sfeer aan je huis, zien er stoer uit en zijn ook nog eens praktisch in het onderhoud. Zwarten jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende materialen afhankelijk van welke look jij wil creëren en in welke ruimte je de jaloezieën wilt hangen.

Verschillende materialen

De meest verkochte zwarte jaloezieën zijn gemaakt van hout. Houten jaloezieën geven een natuurlijke en sfeervolle look doordat er een zichtbare houtnerf in de lamellen zit. Houten jaloezieën zijn beschikbaar met verschillende breedtes van de lamellen. Hoe breder de lamellen hoe stoerder de look. Wil je liever effen lamellen met een subtiele glans? Kies dan voor aluminium jaloezieën. Aluminium jaloezieën zijn ook nog erg geschikt voor vochtige ruimtes. Ook aluminium jaloezieën zijn beschikbaar met verschillende lamelbreedtes, zo is er altijd iets wat in jouw interieur past!

Ladderband of ladderkoord

Jaloezieën worden vaak standaard geleverd met een ladderkoord. Dit geeft een standaard klassieke look aan je jaloezie. Wil je gaan voor een meer trendy stoere look? Ga dan voor een brede ladderband. Dit geeft veel contrast tussen de horizontale lijnen van de lamellen. Wil je volledige verduistering in bijvoorbeeld je slaapkamer? Dan is een ladderband ook een goede keuze. De ladderband bedekt namelijk de kleine gaatjes die gemaakt worden voor de touwtjes om de lamellen op hun plek te houden. Deze kleine gaatjes kunnen hele kleine lichtstraaltjes doorlaten wat voor sommige mensen erg storend kan zijn als ze willen slapen.

Andere trends

Andere grote woontrends tegenwoordig zijn zwart stalen deuren en een lichte visgraat vloer. Als je er voor kiest om zwarte stalen deuren en zwarte jaloezieën te monteren in je huis, kies je vrijwel direct voor een tijdloze, elegante uitstraling met rust en eenheid door het terugkerende zwart. Als je hierbij ook nog een lichte visgraat vloer hebt krijg je een prachtig lijnenspel in je huis waar je ruimte optisch groter door gaat lijken! 

Onderhoud en schoonmaak

Alle soorten jaloezieën zijn erg makkelijk in de onderhoud omdat ze makkelijk af te stoffen zijn. Wel kunnen ze redelijk wat stof vast blijven houden als je de jaloezieën altijd open hebt staan, vooral op zwarte lamellen is dit erg duidelijk zichtbaar. Probeer daarom regelmatig de lamellen af te stoffen, zo voorkom je hardnekkige vlekken. Wil je ze een echt goede schoonmaakbeurt geven? Maak dan een lauwwarm sopje met een scheutje allesreiniger en neem hier de lamellen mee af. Een tip is om de lamellen dicht te tuimelen zodat je er goed bij kan. Zijn er lastig te bereiken plekjes of vlekken? Dan kun je een oude tandenborstel gebruiken om dit schoon te maken. 

Na het schoonmaken ga je nogmaals met een vochtige doek, dit keer zonder schoonmaakmiddel, over de lamellen en droog ze af met een schone, droge doek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *