Kamperen

Ga op vakantie met een camper!

Wil je binnenkort op vakantie gaan? Denk er dan eens aan om met de camper op vakantie te gaan! Met een camper heb je namelijk een enorme vrijheid. Je kunt dagelijks bepalen waar je heen wilt en je kunt overal gemakkelijk in je camper overnachten. Uiteraard moet je wel enkele zaken regelen voordat je met een camper op vakantie kunt gaan. Na het kopen van de camper, moet je ook een camperverzekering afsluiten. De kosten camperverzekering kunnen erg uiteenlopen. Laat je hiervoor altijd informeren door een verzekeringsadviseur. In dit blog bericht willen we je graag meer vertellen over een vakantie met de camper!

Welke camperverzekering sluit je af?

Als je een camperverzekering af wilt gaan sluiten, is het verstandig om in gesprek te gaan met een verzekeringsadviseur. Dit komt omdat er verschillende verzekeringen zijn die je af kunt sluiten. De beste camper verzekering is dus afhankelijk van je persoonlijke situatie. Voordat je de weg op mag met een camper, moet je minimaal een WA verzekering hebben voor de camper. Vervolgens kun je de verzekering uitbreiden door een beperkt casco camperverzekering af te sluiten. In deze verzekering zitten er meer dekkingen, waardoor je camper beter verzekerd is. Vervolgens kun je ook een casco verzekering afsluiten.

Een tweedehands of nieuwe camper?

Als je voor de eerste keer op vakantie wilt gaan met de camper, is het verstandig om een tweedehands camper aan te schaffen. Deze zijn namelijk in de meeste gevallen veel goedkoper, waardoor het financieel aantrekkelijker is. Vervolgens kun je de camper uittesten en kom je erachter wat je precies nodig hebt als je met de camper op reis bent. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om eerst een camper te huren. Als je vervolgens zeker weet dat een camper echt bij je past, kun je overgaan tot het kopen van een nieuwe camper. Je kunt er dan bijvoorbeeld goed aan doen om een elektrische camper te kopen. Deze kunnen je veel geld besparen op de energiekosten.

Waarom op vakantie met een camper?

Er zijn verschillende redenen waarom je op vakantie gaat met een camper. Allereerst biedt een camper je enorm veel vrijheid. Je kunt namelijk zelf kiezen welke route je rijdt en waar je gaat overnachten. Daarnaast ben je altijd in staat om in de camper te overnachten, ook als je geen camping gevonden hebt. Ga je bijvoorbeeld een dagje naar het strand? Dan kun je de camper nog steeds gebruiken om bijvoorbeeld te koken. Tot slot heb je als je op vakantie gaat met de camper al je spullen altijd bij je. Zo ben je ervan verzekerd dat je niks vergeet mee te nemen!