Reizen

Voor een weekje naar Valencia of Alicante? Dit zijn de must-sees!

Wil je deze vakantie de zon opzoeken in Spanje? Valencia en Alicante, twee prachtige steden aan de oostkust van Spanje, bieden volop mogelijkheden. Maar welke stad past het beste bij jou, als je slechts een week de tijd hebt? Lees verder en ontdek de must-sees in Valencia en Alicante en maak de beste keuze voor jouw volgende vakantie!

De must-sees in Valencia 

Geniet jij binnenkort van een weekje weg naar de bruisende sinaasappelstad? In Valencia is genoeg te beleven en te zien. Maar één plek moet je gezien hebben en dat is de Stad van Kunst en Wetenschap. Een futuristisch, sciencefiction complex vol musea en attracties. Ontdek het wetenschapsmuseum, raak gefascineerd door de zeedieren in het aquarium en geniet van een bijzondere filmervaring in het IMAX-theater. Breng vervolgens een bezoek aan Mercado Central om jezelf te verwennen met allerlei Spaanse delicatessen en lokale specialiteiten. En maak tijd vrij om de mooie gotische Kathedraal van Valencia te bekijken. Klaar met al dat geslenter? Kom tot rust in Jardines de Turia, een groen stadspark in de voormalige rivierbedding van de Turia. De perfecte afsluiting van een dag vol ontdekkingen is op het uitgestrekte zandstrand van Malvarrosa. Waar je geniet van de Spaanse zon, de verfrissende zee en het heerlijke leven. Vamos a Valencia!

De must-sees in Alicante 

In Alicante valt ook genoeg te ontdekken en te beleven! Begin je avontuur in deze zonnige stad met een bezoek aan het Kasteel van Santa Barbara. Vanaf deze middeleeuwse vesting bovenop de heuvel geniet je van een panoramisch uitzicht over zowel de stad als de kustlijn. Behoefte aan wat ontspanning? Maak een wandeling langs de Explanada de España. Deze sfeervolle promenade met palmbomen, is de ideale plek om tot rust te komen onder de stralende zon. Als je geïnteresseerd bent in de historie van Alicante, mag een bezoek aan het Museo Arqueológico de Alicante niet ontbreken. Hier vind je een verzameling archeologische vondsten uit de nabije omgeving. De prachtige gotische Basiliek van Santa Maria bevindt zich in het hart van de historische binnenstad en is zeker ook een bezoek waard. En strandliefhebbers mogen zeker het populaire strand van Postiguet niet overslaan. Hier relax je tijdens zonsondergang op het strand en geniet je van lekkere hapjes en drankjes op de boulevard.

To do’s in Valencia en Alicante  

Naast het afstrepen van je lijst met must-sees, is er nog zoveel meer te doen in Valencia en Alicante! Geniet van het prachtige Jardines del Turia in Valencia tijdens een relaxte fietstocht. En speciaal voor de avonturiers onder ons is een boottocht langs de kust van Alicante een bijzondere ervaring. Voel de verfrissende zeebries door je haren en laat je verrassen door de mooie uitzichten. Ben je een echte waaghals? Dan kun je je hart ophalen met uitdagende watersporten zoals surfen, kitesurfen en paddleboarden. Wil je je meer onderdompelen in de Spaanse cultuur? Volg een kookworkshop in Valencia waar je leert hoe je de authentieke paella bereidt! Kortom, er is genoeg leuks te doen in Valencia en Alicante. Jouw vakantie wordt hoe dan ook onvergetelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *