Tips

Bij twijfel, testen! Alles over een PCR test laten doen in Rotterdam

Bij twijfel, test het! Dit is een zin waar we allemaal naar zouden moeten leven, vooral als het om onze gezondheid gaat. In Rotterdam zijn er veel verschillende plaatsen waar je een PCR test kunt laten doen, dus er is geen excuus om er geen te laten doen als dat nodig is. Een PCR-test kan je helpen bepalen of je besmet bent met het coronavirus of niet, en kan je helpen snel de behandeling te krijgen als je die nodig hebt. Wacht dus niet – als je je ziek voelt en niet zeker weet wat er mis is, ga dan naar het dichtstbijzijnde testlocatie en laat je testen!

10 symptomen van corona die je moet kennen

Er zijn veel verschillende symptomen van corona, en ze kunnen variëren van mild tot ernstig. Hier zijn tien van de meest voorkomende symptomen: koorts, hoesten, kortademigheid of ademhalingsmoeilijkheden, vermoeidheid, spier- of lichaamspijn, hoofdpijn, verlies van smaak of reuk, verstopping of loopneus, misselijkheid of braken en ten slot diarree. Als je een van deze symptomen ervaart, is het belangrijk dat je je zo snel mogelijk laat testen. Hoe eerder je het virus opspoort, hoe groter de kans op genezing, en hoe kleiner de kans dat je anderen besmet. Wacht dus niet – als je denkt dat je ziek zou kunnen zijn. 

Wat je moet weten voor je je laat testen in Rotterdam

Als je je gaat laten testen. Moet een afspraak maken met je DigiD en zorgen voor een geldig identiteitsbewijs. Als je jonger bent dan 18 jaar moet je ook een verwijzing van je huisarts hebben. Na de test kun je meteen vertrekken en krijg je binnen twee dagen de uitslag. 

PCR testen in Rotterdam: waar kun je terecht

Er zijn veel verschillende plaatsen waar je een PCR test kunt laten doen in Rotterdam. De meeste testen worden gedaan in ziekenhuizen zoals het Erasmus MC, het Maasstad ziekenhuis en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. Maar als je je wil laten testen voor reizen of evenementen moet je een test aanvragen bij een particulier bedrijf. Dit kost echter wel geld. Als je je aanmeldt voor een test via de GGD krijg je een lijstje te zien met tijden en locaties die beschikbaar zijn op basis van de postcode die je invult.

Wacht dus niet – als  je denkt dat je besmet zou kunnen zijn met het coronavirus, of als je een van de bovenstaande symptomen heeft, plan dan zo snel mogelijk een PCR test in Rotterdam in.